A&DO – Arkkitehtuurin ja muotoilun oppimisen keskus

Mikä A&DO on?

Arkkitehtuuri ja muotoilu kuuluvat kaikille ja ne ympäröivät meitä kaikkialla. A&DO – Arkkitehtuurin ja muotoilun oppimisen keskus on Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon yhteishanke. Hanke tuo arkkitehtuurin ja muotoilun tiedot, taidot ja tekijät kaikkien kiinnostuneiden käyttöön. Tavoitteena on näin lisätä suomalaisten kansalaisten ymmärrystä arkkitehtuurista, muotoilusta sekä ympäristön suunnittelusta. Välineenä ovat arkkitehtuuri- ja muotoiluoppimisen menetelmät. Samalla hanke kehittää museoiden toimintaa. Hyvä lähiympäristö, yhteinen suunnittelu ja saavutettavuus ovat hankkeen tärkeitä aiheita.

A&DO Arkkitehtuurin ja muotoilun oppimisen keskusta kehitetään vuosina 2020–2023. Suomen Kulttuurirahasto on myöntänyt hankkeelle Museovisio-apurahan. Myöhemmin oppimisen keskuksesta tulee keskeinen osa uutta arkkitehtuuri- ja designmuseota Helsingissä. Hankkeen aikana rakentuu myös arkkitehtuuri- ja muotoilukasvattajien verkosto, joka kattaa koko maan.

Kenelle A&DO on tarkoitettu?

Me kaikki olemme käyttäjinä rakennetun ja muotoillun ympäristön parhaita asiantuntijoita. Pystymme ratkaisemaan pieniä ja suuria ongelmia. Oletko opettaja, kehittäjä, ammattilainen tai tavallinen kansalainen? Tarjoamme arkkitehtuuri- ja muotoiluoppimisen materiaaleja juuri sinulle.

Tutki. Ihmettele. Kokeile. Leiki.

Kerro myös meille, mitä mieltä olit:

.

Haluamme kehittää toimintaamme kanssasi.

Mitä A&DO tarjoaa?

A&DO Labra on oppimiseen innostava näyttely, joka kiertää kontissa eri paikkakunnilla vuosina 2021–2023. A&DO Seminaari tarjoaa joka vuosi uusia näkökulmia arkkitehtuurin ja muotoilun kriittiseen tarkasteluun. Näille nettisivuille kokoamme tietoa hankkeen tapahtumista sekä arkkitehtuuri- ja muotoiluoppimisen materiaaleja. Toivottavasti löydät niistä jotain, mikä kiinnostaa sinua!