Resurssipankki

A&DO:n resurssipankki on portaali arkkitehtuuri- ja muotoilukasvatuksen toimijoiden, menetelmien ja materiaalien äärelle. Se myös kertoo arkkitehtuuri- ja muotoiluoppimisen kentästä ja sen toiminnasta Suomessa.

Jaamme tietoa arkkitehtuuri- ja muotoiluoppimisen kentästä, jotta alan tiedot, taidot ja tekijät saavutetaan nykyistä paremmin kaikkialla Suomessa. Kokoamme verkkoon arkkitehtuuri- ja muotoiluoppimisen menetelmiä ja materiaaleja – aloittelijalle ymmärrettävästi ja kokeneen kasvattajan osaamista syventäen.

Tarjoamme näyteikkunan suomalaiselle arkkitehtuuri- ja muotoiluoppimisen osaamiselle ja alustan uuden yhteistyön kehittämiseen.

Arkkitehtuuri- ja muotoiluoppimista edistävät Suomessa monenlaiset, innovatiiviset ja osaavat organisaatiot. Lisäksi hankkeita ja projekteja on runsaasti, ja kehitystyötä tapahtuu jatkuvasti. Alan toimijoita Suomessa -listaukseen on koottu alan vakiintuneimpia toimijoita: museoita, kouluja, keskuksia, yhdistyksiä ja tapahtumia.

Menetelmiä ja materiaaleja -sivulta löydät erilaisia arkkitehtuuri- ja muotoiluoppimisen materiaaleja hyödynnettäväksesi. Materiaalit on järjestetty kohderyhmittäin sekä sen mukaan, kuinka paljon ne vievät aikaa ja millaista haastetta tarjoavat. Voit käyttää materiaaleja luovasti omaan tyyliisi. Tutki, ihmettele, kokeile, leiki!

Kuva: Hanna Kutvonen