Johannes Romppanen

A&DO Labra Vuosaaressa

Aika: 17.8. –20.9.2023  
Paikka: Vuotalo, Mosaiikkitori 2, Helsinki 

A&DO – Arkkitehtuurin ja muotoilun oppimisen keskus on Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon yhteishanke, johon liittyvä konttinäyttely A&DO Labra kiertää Suomea vuosina 2021–2023. Elo-syyskuussa 2023 vierailemme Vuosaaressa.  

A&DO Labra on kiertävä oppimisen ympäristö ja näyttely, joka kertoo muotoilusta ja arkkitehtuurista. Näyttelytila on rakennettu kahteen konttiin, jotka voidaan siirtää paikasta toiseen. Näyttelyssä esille nousevat  Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon kokoelmaesineiden rinnalla paikalliset esimerkit arkkitehtuurista ja muotoilusta. Näyttely haastaa pohtimaan, minkälainen arkkitehtuuri ja muotoilu tukee hyvää arkea ja kestävää kehitystä. Minkälaisessa ympäristössä sinä haluat elää tulevaisuudessa? Minkälainen on hyvä lähiympäristö? 

Helsingissä A&DO Labra -näyttelyyn on nostettu kiinnostavia poimintoja mukaan esimerkkejä Vuosaarelaisesta suunnittelusta. Paikalliset sisällöt näyttelyyn valittiin osallistavaan kaupunkimuotoiluun erikoistuneen suunnittelijan Päivi Raivion kanssa. Valintojen pohjana käytettiin vuosaarelaisilta kerättyjä ajatuksia. Yhdistäviksi teemoiksi nousivat muun muassa luonto kaupungissa, yhteisöllisyys sekä kaupunkialueiden haltuunotto.

Kurkkaa A&DO Labran Vuosaaren kokonaisuutta tästä

Iltapäivisin ja viikonloppuisin A&DO Labra on avoinna kaikille kaupunkilaisille avoimine opastuksineen ja kierroksineen. Arkiaamupäivisin helsinkiläiset koululaiset ja alkuiltapäivisin helsinkiläiset vuonna 2023 syntyneet vauvat lähiaikuisineen vierailevat osana Kulttuurin kummilapset -hanketta A&DO Labralla.  

Näyttely on avoinna yleisölle

ma–pe klo 15.00–16.00 (vkot 33 – 38)
la klo 10–16 (vkot 33 – 38)

A&DO Labran avoimet yleisöopastukset (45 min)

lauantaisin klo 13 ja klo 14

A&DO Labran avajaiset

A&DO Labran avoimia yleisöavajaisia vietetään Taiteiden yönä 17.8.2023 klo 16-19

Pihasoitto -tapahtumat Vuotalolla

17.8. Pihasoitto -tapahtuma klo 18-19 (Taiteiden yö, Delado 2 International)
24.8. Pihasoitto -tapahtuma klo 18-19 (Hasse Walli Power Trio: Hasse Walli 75 vuotta
31.8. Pihasoitto -tapahtuma klo 18-19 (She’s Leaving Home (Beatlesia uudella tavalla) )

A&DO Labra on tapahtumapäivinä avoinna klo 19 saakka.