Historiallinen höyrykone Höyrykonemuseossa.

Työväenmuseo Werstaan opastettu kierros Teollisuusmuseossa ja Höyrykonemuseossa (60 min)

Ajankohta lauantaina ja sunnuntaina 14.5 ja 15.5. klo 15–16

Tutustu teollisen muotoilun historiaan ja nykypäivään Labra-näyttelyn yhteydessä!

Kierros alkaa Työväenmuseo Werstaan aulasta ja sisältää tutustumisen Teollisuusmuseoon, joka on näyttely Tampereen teollisuuden historiasta sekä Höyrykonemuseoon, jossa on esillä suurin Suomessa käytetty höyrykone alkuperäisellä paikallaan. Höyrykone otettiin käyttöön 15.5.1900, siitä tulee sunnuntaina 15.5. kuluneeksi 122 vuotta.

Teollisuusmuseo kertoo tamperelaisen teollisuuden 200-vuotisen tarinan osana maailmanlaajuista teollista vallankumousta. Näyttelyssä on runsaasti historiallisia esineitä ja kuvia tehtaiden Tampereesta. Teollisuusmuseossa on esimerkiksi koneita tekstiiliteollisuudesta, metalliteollisuudesta ja kenkäteollisuudesta. Nähtävillä on myös paljon erilaisia teollisuuden tuotteita. Teollisuus ei Tampereella ole kuitenkaan pelkkää menneisyyttä, vaan näyttely kertoo myös nykypäivän tamperelaisesta osaamisesta ja toiminnasta oman alansa huippuina. Werstaan Höyrykonemuseon höyrykonetta käytettiin Finlaysonin tehtaalla 1900-luvun alussa.

Lue lisää Teollisuusmuseosta

SAAPUMINEN
Kierros alkaa Työväenmuseo Werstaan aulasta, Väinö Linnan aukio 8.

Saapuminen Työväenmuseo Werstaalle

OSALLISTUMINEN
Opastus on suomenkielinen. Osallistuminen on maksutonta eikä edellytä ennakkoilmoittautumista. Huom. museo ei ole kaikilta osin täysin esteetön.

Katso lisätiedot Työväenmuseo Werstaan esteettömyydestä

KIERROS ALKAA JA PÄÄTTYY
Kierros alkaa Työväenmuseo Werstaan aulasta, Väinö Linnan aukio 8.
Kierros päättyy Väinö Linnan aukiolle A&DO Labra -näyttelyn edustalle, mistä on mahdollista jatkaa tutustumista A&DO Labraan.

REITIN KUVAUS
Opastus järjestetään Työväenmuseo Werstaan näyttelytiloissa ja se kestää noin tunnin. Kierroksella eteneminen on rauhallista, sisältää useita pysähtymisiä ja käytettävissä on istuimia. Museo ei ole kaikilta osin esteetön. Höyrykonemuseossa on esteetön kulku ainoastaan näyttelysalin ylätasanteelle. Esteetön WC on opastuksen lähtöpaikassa Työväenmuseo Werstaan aulassa.

KORONATURVALLISUUS
Osallistuthan kierrokselle ainoastaan täysin terveenä. Opastus on sisätiloissa. Turvallisen kierroksen varmistamiseksi edellytämme kaikilta 12 vuotta täyttäneiltä kävijöiltä kasvomaskin tai visiirin käyttöä. Myös henkilökuntamme käyttää maskia. Kierroksen aikana huolehdimme riittävistä etäisyyksistä muihin osallistujiin.

Seuraamme aluehallintoviraston ajankohtaista ohjeistusta koronaturvallisuuteen liittyen ja tiedotamme mahdollisista muutoksista.

LISÄTIETOJA:
Marja-Kristiina Mäkinen
Hanke- ja tuotantokoordinaattori | Project and Production Coordinator
Designmuseo | Design Museum Helsinki

+358(0)408210973