Kuva: Risto Musta

18.5.2022

Livestriimattu opastus kansainvälisenä museopäivänä “Hyvä lähiympäristö”

Suora lähetys A&DO Labra -näyttelystä, Designmuseon ja Arkkitehtuurimuseon Facebook klo 13–13.30.

Seuraa live-opastusta tästä!

Kansainvälisenä Museopäivänä Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon livestriimatulla opastuksella vieraillaan Tampereella, A&DO Labra -näyttelyssä!

Kaikille avointa, ilmaista livestriimattua opastusta voi seurata Facebookin kautta joko yksin tai ryhmän kanssa. Opastukselle voi osallistua sekä tietokoneen verkkoselaimelta että mobiililaitteelta. Opastuksen aikana voit lähettää kysymyksiä oppaalle lähetyksen kommenttikentässä.

Vinkki erityisesti lasten kanssa opastusta seuraaville: Tutustu näyttelyyn liittyvään Hyvän lähiympäristön työkirjaan ja siitä poimittuihin makupaloihin.

ICOM:in organisoimaa kansainvälistä Museopäivää vietetään tänä vuonna 18.5.

Vuoden 2022 teemana on ”museoiden voima”, joka jakautuu kolmeen alateemaan: museoiden voimaan tukea kestävää kehitystä, museoiden voimaan innovoida digitaalisuutta ja parempaa saavutettavuutta sekä museoiden voimaan rakentaa ja tukea yhteisöllisyyttä koulutuksen avulla.

Suomen Kulttuurirahaston Museovisiorahoituksen voimin syntynyt Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon yhteinen hanke, A&DO – Arkkitehtuurin ja muotoilun oppimisen keskus, on todellinen voimatekijä kaikissa näissä tärkeissä ja ajankohtaisissa teemoissa.

ICOM kutsuu museoammattilaiset ja heidän yhteisönsä rakentamaan yhdessä parempaa tulevaisuutta: ”Museoilla on voima muuttaa maailmaa ympärillämme. ICOM kannustaa tutkimaan museoiden mahdollisuuksia saada aikaan myönteistä muutosta yhteisöissään.”

Opas ja oppilasryhmä A&DO Labra -näyttelyssä.
Kuva: Risto Musta

A&DO Labra on kahden kontin ympärille rakentuva kiertävä oppimisympäristö ja näyttely, joka kutsuu tutkimaan omaa lähiympäristöä suunnittelijan silmin. Näyttely kertoo muotoilusta ja arkkitehtuurista kiehtovin kuvin ja esinein.

Ensimmäisessä kontissa hyvää lähiympäristöä tutkitaan Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon kokoelmaesineiden kautta. Toinen kontti nostaa esille Tampereen omaa suunnitteluosaamista. Paikalliset esimerkit on valittu yhdessä kaupunkilaisten kanssa TAD Week 2020 yhteydessä.

Kuva: Risto Musta