3.2.2022–6.2.2022

A&DO:lla ohjelmaa kouluille arkkitehtuurin ja muotoilun päivänä

A&DO – Arkkitehtuurin ja muotoilun oppimisen keskus, Alvar Aalto -säätiö sekä Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfo yhteistyökumppaneineen kutsuvat koulut mukaan juhlistamaan hyvän arkkitehtuurin ja muotoilun merkitystä. Arkkitehtuurin ja muotoilun päiviä vietetään tänä vuonna teemalla ’Kestokulttuuri’

”Tavoitteena on kiinnittää huomio siihen, miten arkkitehtuuri ja muotoilu luovat kestäviä arjen ja juhlan ympäristöjä ja esineitä, jotka kestävät sukupolvelta toiselle. Hyvällä suunnittelulla voimme taistella kertakäyttökulttuuria vastaan!”

A&DO osallistuu arkkitehtuurin ja muotoilun päiviin tarjoamalla kouluille opetuksessa hyödynnettäviä materiaalejaan:

A&DO Labra − Hyvän lähiympäristön työkirja tarjoaa monen ikäryhmän opettajille/ohjaajille arkkitehtuuri- ja muotoilukasvatuksen perusteita paketissa, jonka keskeisiä teemoja ovat arjen design ja kaupunkien kestävä kasvu. Opetuskokonaisuudesta voi poimia yksittäisiä tehtäviä, tai niitä voi toteuttaa kokonaisuus kerrallaan pidemmällä aikavälillä. Työkirjaan kuuluvat myös työskentelyn tukena käytettävät aistikortit. Tutustu työkirjaan tästä.

A&DO Labran arkkitehtuurin ja muotoilun oppimisen näyttelyyn voi tutustua virtuaalikierroksella. Hyppää 3D-kierrokselle tästä.

A&DO Labra -näyttelyn teema on hyvä lähiympäristö ja siinä käsitellään kestävää muotoilua.

Oppilas tutustuu A&DO Labra -näyttelyn tuulitakkiin.
Kuva: Risto Musta

Valtakunnallisia Arkkitehtuurin ja muotoilun päiviä vietetään 3.–6. helmikuuta, ja pääjuhlapäivä on arkkitehti ja muotoilija Alvar Aallon syntymäpäivä 3. helmikuuta.

Lue lisää arkkitehtuurin ja muotoilun päivästä ja koko ohjelmasta

Lue lisää kouluille suunnitellusta ohjelmasta