25.3.2022

A&DO Labran Rovaniemen sisältöjä suunnitellaan Arctic Design Weekin yhteydessä

Rovaniemi, Kulttuuritalo Korundi, Taidekirjasto

Workshop ammattilaisille

A&DO Labra vierailee Rovaniemellä syksyllä 2022. Yhteistyö kaupungin toimijoiden kanssa aloitetaan A&DO:n fasilitoimassa työpajassa Arctic Design Weekin yhteydessä. Mukaan on kutsuttu paikallisia suunnittelu- ja museoalan ammattilaisia. Työpajan osallistujat pääsevät vaikuttamaan siihen, mitä esiteltäviä kohteita näyttelyyn Rovaniemellä nostetaan. Työpajassa hyödynnetään myös Rovaniemellä Arctic Design Weekin aikana tehdyn avoimen yleisöäänestyksen tuloksia

A&DO Labra avataan Rovaniemi-viikon yhteydessä syksyllä 2022.

A&DO Labra aloitti Suomen kiertueensa Lahdessa syksyllä 2021 ja jatkaa matkaansa Tampereelle keväällä 2022. Tämän jälkeen matka jatkuu Rovaniemelle, missä näyttely on osa Rovaniemi-viikon ohjelmistoa. Näyttely on avoinna yleisölle kuukauden ajan ja tarkat päivämäärät varmistuvat kevään aikana.  A&DO Labra -näyttely tarjoaa tietoa ja innostumisen aiheita eri-ikäisille kävijöille. Ymmärrys suunnittelun prosesseista lisää kaikkien kaupunkilaisten, niin nuorten kuin vanhempienkin, mahdollisuuksia aktiiviseen toimijuuteen ja vaikuttamiseen.

A&DO Labra – Yleisöäänestys

Arctic Design Weekin aikana pidettävän yleisöäänestyksen avulla rovaniemeläiset voivat ehdottaa, mitä A&DO – Arkkitehtuurin ja muotoilun oppimisen keskuksen valtakunnallisesti kiertävä näyttely voisi esitellä Rovaniemellä:

Mitä uutta tai vanhaa arkkitehtuuria tai muotoilua olisi merkityksellistä tuoda tutkittavaksi A&DO Labraan Rovaniemeltä? Vinkkaa kiinnostava rovaniemeläinen nykysuunnittelija!

Arctic Design Week järjestetään jo 14. kertaa. Tapahtuman kattoteemana on vastuullisuus ja esille pääsevät kestävän ja vastuullisen muotoilun sekä liiketoiminnan uusimmat tutkimustulokset ja menestyksellisimmät liikeideat. Vuoden 2022 pääteema on Inspiring Awareness: Miten voimme hankkia, tuottaa, havainnoida sellaista tietoa, joka edistää ymmärrystämme sekä onnistunutta ja kestävää muotoilu- ja kehitystyötä.

Lue lisää Arctic Design Weekin ohjelmasta

LISÄTIETOJA
Marja-Kristiina Mäkinen
Hanke- ja tuotantokoordinaattori | Production Coordinator
Designmuseo | Design Museum Helsinki

+358(0)408210973