Välipalatehtäviä

Ota käyttöön tulostettava tehtäväpohja. Suunnittele esimerkiksi talo, tuunaa ulkoilutakki tai muokkaa roskissuunnitelmaa . Etsi lisätietoa  inspiraationa toimineista esineistä tutustumalla A&DO Labran näyttelysisältöön. Työohjeet on laatinut arkkitehtitaustainen muotoilija Hanna-Kaarina Heikkilä.

Kesämaja

Tulosta A4 kokoiset arkit, väritä ja leikkaa irti päämuodot ja taittele ne kolmiulotteiseksi rakennuksiksi. Yhdistämiseen voit käyttää teippiä tai liimaa. Jos mielesi halajaa lisää suunnitteluhaasteita, voit suunnitella oman majasi detaljit hyödyntäen ääriviivoin piirrettyjä pohjia. Samalla idealla voit kehittää myös omiin ideoihin perustuvia rakennuksia piirroksina ja kolmiulotteisina malleina.

Kesämajoja, tulostettava välipalatehtävä

Ulkoilutakki

Suunnittele, miltä sinun unelmiesi ulkoilutakki näyttäisi. Materiaaleissa ulkoilutakki on esitetty useammasta suunnasta aivan kuten suunnittelijoiden tekemissä mittapiirustuksissa. Mieti ensin haluamaasi tyyliä ja anna sen jälkeen takeille ilme. Mieti myös, mistä materiaalista vaatteet on valmistettu. Lisäksi voit suunnitella sarjaan sopivat ulkoiluhousut ja muita varusteita. Lopuksi voit pukea paperinuket seikkailuun.

Ulkoilutakki tulostettava välipalatehtävä

Roska-astia

Tätä Designpajaa varten on ideoitu valmiiksi muutamia erilaisia roskis-vaihtoehtoja, joita voit vapaasti värittää ja jatkaa ideointia. Mitä jos mörkö söisi roskasi? Tai rokkari hymyilisi, jos roskat päätyisivät roskiksen kitaan? Entäpä jos roskikset olisi verhoiltu omppu- tai lehtikuosiin? Millainen roskis keikkuu koirapuiston kulmilla?

Voit käyttää vapaasti luovuuttasi ja tehdä omasta mielestäsi maailman hienoimman roskiksen! Voit myös pohtia roskiksen toiminnallisuutta ja suunnitella aivan uuden muotoisen roskiksen.

Roskis tulostettava välipalatehtävä