Kuva konteista.

Havainnekuva konttinäyttelystä.

A&DO Labran ja Taidekaaren yhteistyö Tampereella alkaa etätoteutuksena

A&DO Labran yhteistyö Tampereen Taidekaaren kanssa on käynnissä. Tamperelaiset esiopetusryhmät ovat huhtikuun lopusta lähtien työskennelleet arkkitehtuurin ja muotoilun oppimisen parissa. Jos näyttelykierron aikataulua ei olisi muutettu, olisivat ryhmät vierailleet A&DO Labrassa, kahteen konttiin rakentuvassa kiertävässä oppimisen ympäristössä ja näyttelyssä.  Nyt sama sisältö otetaan haltuun etänä ja oppimisympäristönä toimii jokaisen oma lähiympäristö.

Työskentelyä tukee tuore oppimateriaali A&DO Labra – Hyvän lähiympäristön työkirja ja siihen liittyvät suunnittelijan työkalut, aistikortit. Näiden lisäksi ryhmille tarjotaan Taidekaaren etäopastus ja vierailut paikallisissa arkkitehtuuri- ja muotoilukasvatuksen työpajoissa. A&DO Labra tarjoaakin paikkasidonnaisen näyttelyvierailun lisäksi arkkitehtuurin ja muotoilun oppimisen mallin/sisällön, jonka voi ottaa käyttöön myös etänä.

Opetusmateriaali on saanut hyvän vastaanoton. Tampereen Taidekaaren museolehtori Liisa Aholainen kuvailee opetusmateriaalia: ”Minusta paketti on hyvä. Se tarjoaa monen ikäryhmän opettajille arkkitehtuuri- ja muotoilukasvatuksen perusteita paketissa, jota voi soveltaa haluamallaan tavalla. Opettaja osaa valita oman ryhmän tasoon sopivia elementtejä ja tehtäviä. Tunnekasvatus on tällä hetkellä varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa tosi paljon pinnalla, ja siksi minusta aistien ja tunteiden korostaminen on tässä erityisen hyvä valinta.”

Tutustu opetusmateriaaliin, joka on vapaasti kaikkien käytettävissä.

Taidekaaren opastusvideo, jonka voi katsoa yhdessä lasten kanssa:

Ota kyttöön myös A&DO:n tarjoama opettajien käyttöön tuotettu oppimateriaali ja aistikortit.