Nainen tutustuu Labra-näyttelyyn.

Kuva: Johannes Romppanen

Avoimet arkkitehtuurikierrokset lähiympäristöön

Lauantaisin 30.8.-30.9. klo 14–15

Kierroksen aikana tutkitaan ja havainnoidaan lähialueen arkkitehtuuria, muotoilua ja kulttuuriympäristökohteita. Millaista tarinoita alueeseen liittyy? Mihin käyttötarkoitukseen rakennuksia on suunniteltu? Millaisia asioita halutaan säilyttää ja mitä muutoksia ympäristössä tapahtuu?

Malskin hiljattain uudistetussa ympäristössä ihaillaan ja tutkiskellaan aluksi taiteilijaryhmä Maikki Rantalan ja Laura Lehtisen suunnittelemaa ja toteuttamaa graafisen värikästä ”Malskin muraalia” eli seinämaalausta Block Party (2020) Seuraavaksi siirrytään Lahden Viiskulman aukiolle taiteilija ja arkkitehti Aleksi Leinosen suunnitteleman elämyksellisen betoniveistoksen Kylän Portti (2021) äärelle. Tästä matka jatkuu hieman historiallisempiin kohteisiin Lahden Kirkkopuiston alueelle, jossa tutustutaan itse puistoympäristön lisäksi kuvanveistäjä̈ Kari Juvan suihkukaivoveistokseen Launeen neidot (1987) sekä kierroksen viimeisenä kohteena Alvar Aallon vuonna 1979 valmistuneeseen Ristinkirkkoon.

TAPAHTUMAKUVAUS
Opastettu kävelykierros Malskin ympäristössä (45 min)
Kierros alkaa Mattsonin aukiolta ja sisältää̈ viisi pysähdystä Malskin ja Lahden Kirkkopuiston alueella.

SAAPUMINEN
Kierros alkaa Labran näyttelykonteilta Malski Keskuksen takana olevalta sisäpihalta, Mattsonin aukiolta. Saapuminen Malski Keskukseen: https://malski.fi/info/saapuminen/

OSALLISTUMINEN
Kävelykierros on suomenkielinen. Osallistuminen on maksutonta eikä edellytä ennakkoilmoittautumista. Kierroksille otetaan maksimissaan 10 osallistujaa. Paikat täytetään saapumisjärjestyksessä. Huom. reitit eivät ole kaikilta osin esteettömiä

KIERROS ALKAA JA PÄÄTTYY
A&DO Labra (Matssonin aukio eli Malskin sisäpiha, Lahti)

REITIN KUVAUS
Kävelykierros järjestetään julkisessa kaupunkitilassa ja se kestää noin 45 minuuttia. Kuljettava reitti on Malskin ja Lahden Kirkkopuiston alueella. Kävelykierroksella eteneminen on rauhallista ja sisältää useita pysähtymisiä. Reitti ei ole kaikilta osin esteetöntä ja sisältää esimerkiksi rappusia ja nousuja maastossa. Lähin julkinen esteetön WC sijaitsee reitin lähtöpaikassa Malskin keskuksen tiloissa.

KORONATURVALLISUUS
Osallistuthan kävelylle ainoastaan täysin terveenä. Kävelemme ulkotilassa. Turvallisen kierroksen varmistamiseksi edellytämme kaikilta 12 vuotta täyttäneiltä kävijöiltämme kasvomaskin tai visiirin käyttöä. Myös henkilökuntamme käyttää maskia. Kierroksen aikana huolehdimme riittävistä yli 2 metrin etäisyyden turvaväleistä.

Seuraamme valtioneuvoston ajankohtaista ohjeistusta koronaturvallisuuteen liittyen ja tiedotamme mahdollisista muutoksista.

LISÄTIETOJA
Marja-Kristiina Mäkinen
Tuotantokoordinaattori | Production Coordinator
Designmuseo | Design Museum Helsinki

+358(0)408210973