Kuva: Anni Koponen

Hae yleisötyöntekijäksi A&DO Labran Taidetestaajiin!

A&DO – Arkkitehtuurin ja muotoilun oppimisen keskus on Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon yhteishanke (2020–2023). Hankkeen keskeisiä toimenpiteitä on oppimiseen innostava konttinäyttely A&DO Labra, joka vierailee viidellä paikkakunnalla Suomessa. A&DO Labra pureutuu hyvän lähiympäristön teemaan arkkitehtuurin, muotoilun ja suunnitteluprosessin avulla.

A&DO – Arkkitehtuurin ja muotoilun oppimisen keskus ja A&DO Labra ovat mukana Taidetestaajat-hankkeessa kevätlukukaudella 2022. Yhteistyö tuo museoiden ja A&DO Labran vieraaksi kahdeksas- ja yhdeksäsluokkalaisia eri puolilta Suomea. Taidetestaajien vierailut toteutuvat etätyöpajoina, joissa opiskelijat pääsevät kokemaan ja arvioimaan arkkitehtuuria ja muotoilua omista lähtökohdistaan. Työskentelyn ydinsanoja ovat: tutki, ihmettele, kokeile, leiki.

Etsimme kahta freelancer-yleisötyöntekijää toteuttamaan A&DO:n Taidetestaajien etätyöpajoja. Työ alkaa maaliskuussa 2022 perehdytyksellä, jolloin pääset mukaan opetuskokonaisuuden suunnitteluun. Etätyöpajat toteutetaan huhti-toukokuussa 2022. Työpajoja järjestetään suomeksi ja ruotsiksi.

Tehtäviin kuuluu etätyöpajan vetäminen opetussuunnitelman pohjalta sekä jälkityöt kunkin ryhmän osalta. Työ on keikkaluonteista, ja tuntimäärä vaihtelee varausten mukaan. Tehtävään kuuluu palkallinen perehdytys. Mahdollisuuksien mukaan jatkamme A&DO Taidetestaajat työpajojen järjestämistä syksyllä 2022. Työskentelet osana museoiden opastiimiä, ja sinulla on mahdollisuus hakeutua myös muihin oppaan töihin.

Tehtävä soveltuu esimerkiksi kuvataidekasvattajalle ja kuvataidekasvatuksen, arkkitehtuurin tai muotoilun maisteriopiskelijalle.

Sinulta edellytämme:

  • Pedagogista pätevyyttä ja osaamista
  • Kokemusta nuorten kanssa työskentelystä
  • Vahvoja digitaitoja
  • Omakohtaista suhdetta ja mielenkiintoa arkkitehtuuria ja muotoilua sekä arkkitehtuuri- ja muotoilukasvatusta kohtaan
Kuva: Anni Koponen

Lisätiedot tehtävästä: Museolehtori Hanna Kapanen, tavoitettavissa ke 2.3. klo 11–13  puh: 050 301 6838.

Lisätietoja A&DO Labrasta löydät täältä.

Rekrytointi toteutetaan anonyyminä rekrytointina, jonka tavoitteena on kohdentaa huomio hakijan ammatilliseen osaamiseen sekä työkokemukseen. Huolehdithan, että hakemuksesi ja CV:si noudattavat anonymiteetin periaatteita. Valitsemme haastateltavat henkilöt anonyymin yhteenvedon perustella, eikä siinä ole nähtävissä hakijan nimeä, ikää, sukupuolta tai kuvaa. Jätä siis nämä tiedot jo valmiiksi pois sekä hakemuksestasi, että ansioluettelostasi. Kerro yhteystietosi vain sähköpostin saatteessa.

Kysy lisätietoja sekä lähetä CV:si ja lyhyt esittely itsestäsi 7.3.2022 mennessä osoitteeseen:

Arkkitehtuuri ja muotoilu kuuluvat kaikille!