Kuva: Johannes Rompanen

Etsimme oppaita A&DO Labraan Helsinkiin

Hae oppaaksi A&DO Labraan Vuosaareen Helsinkiin 17.8.–20.9.2023!

A&DO – Arkkitehtuurin ja muotoilun oppimisen keskus on Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon yhteishanke. Hankkeen keskeisiä toimenpiteitä on oppimiseen innostava konttinäyttely A&DO Labra, joka vierailee viidellä paikkakunnalla Suomessa. A&DO Labra pureutuu hyvän lähiympäristön teemaan arkkitehtuurin, muotoilun ja suunnitteluprosessin avulla.

Haemme näyttely- ja työpajaoppaita Helsinkiin Vuosaareen määräaikaiseen tehtävään 17.8.–20.9.2023. Oppaat vastaavat A&DO Labran asiakaspalvelusta ja yleisötyöstä, kuten opastuksista ja työpajojen ohjauksesta sekä näyttelyn aukiolosta ja valvonnasta. Keskeistä työssä on vuorovaikutus kävijöiden kanssa. Työ sisältää sekä hyvin käytännönläheisiä arjen pyörittämiseen liittyviä tehtäviä, että asiantuntemusta vaativia tehtäviä.

Odotamme sinulta arkkitehtuurin ja/tai muotoilun tuntemusta sekä kykyä toimia ryhmien kanssa. Haemme suomen ja englannin kielen taitoisia oppaita, muu kielitaito on eduksi. Suomen kielen osalta edellytämme riittävää kielitaitoa ryhmien kanssa työskentelyyn. Sinulla voi olla jo kokemusta oppaan tai opettajan työstä tai voit olla näiden alojen opiskelija. Pedagogisten taitojen lisäksi toivomme sinulta hyvää tilannetajua sekä vuorovaikutustaitoja. Sinulla on joustava ja reipas asenne etkä hätkähdä yllättävistä tilanteista.

Työaikasi vaihtelee kontin aukioloaikojen mukaan ma–pe klo 9–17 ja la klo 10–16 välillä. Viikkotyöaika on keskimäärin 36,25 h. Tehtävän palkkauksessa noudatetaan yksityisten museoiden työehtosopimusta. Tehtävä sijoittuu vaativuusluokkaan 2, jossa peruspalkka on 2002,93 eur/kk. Tehtävään kouluttautumisesta sekä näyttelyn jälkeisestä palaute- ja arviointikeskustelusta maksetaan erillinen korvaus.

Rekrytointi toteutetaan anonyyminä rekrytointina, jonka tavoitteena on kohdentaa huomio hakijan ammatilliseen osaamiseen sekä työkokemukseen. Huolehdithan, että hakemuksesi ja CV:si noudattavat anonymiteetin periaatteita. Valitsemme haastateltavat henkilöt anonyymin yhteenvedon perustella, eikä siinä ole nähtävissä hakijan nimeä, ikää, sukupuolta tai kuvaa. Jätä siis nämä tiedot jo valmiiksi pois sekä hakemuksestasi, että ansioluettelostasi. Kerro yhteystietosi vain sähköpostin saatteessa.

Lisätiedot tehtävistä: Museolehtori Hanna Kapanen, tavoitettavissa puhelimitse ke 24.5. klo 14-16 ja to 25.5. klo 10-12., puh: puh: 050 301 6838.

Lähetä hakemuksesi ja CV sähköpostitse to 1.6. mennessä osoitteeseen . Otsikkoon merkintä Opas A&DO Labraan. Paikat täytetään heti sopivien hakijoiden löydyttyä.

Arkkitehtuuri ja muotoilu kuuluvat kaikille!